Get Adobe Flash player

Klasszikus Balett előkészítő, 3 - 6 éves gyermekek számára:

Az órák felépítése - tematikáját és tempóját tekintve - az óvodások igényeihez alkalmazkodva nagyon változatos, melyben kulcsszerepet kap a játékosság.  Gyakran váltják egymást a lassabb, figyelmet igénylő mozdulatok és a tempósabb, energiát levezető feladatok. Az órák elsődleges célja a helyes testtartás kialakítása, a lazaság és hajlékonyság képességének fejlesztése. A kötött, állandó gyakorlatsorokon keresztül a gyermekek megtanulják a klasszikus balett alapjait jelentő láb- és kartartásokat, egyszerűbb forgásokat és ugrásokat.  Alkalmuk nyílik a kreativitásuk és kifejezőkészségük megcsillogtatására is, a foglalkozások és a későbbi fellépések alkalmával.

 

 

Klasszikus Balett kezdő, 6 - 9 éves gyermekek számára:

 A kisiskolások számára indított foglalkozásokon, az alapok elsajátítása, a nekik megfelelő ütemben történik.  Nagyobb hangsúlyt kap a tudatosság, hogy ne csak „megcsinálják”, de értsék is a tartások, mozdulatok szerepét.  A tanultakból összeállított, rövid etűdök táncolása során, koordináltabbá és esztétikusabbá válik a mozgásuk. Emellett, még izgalmasabbá és érdekesebbé téve az órákat, a gyermekeknek lehetőségük nyílik az akrobatikából merített egyszerűbb egyensúlyi, hajlékonysági elemek elsajátítására is, amivel az ügyességük fejlődik. E korosztálynál is kiemelt fontosságot kap a helyes testtartás segítő izomzat aktiválása és erősítése, valamint az izmok rugalmasságának fejlesztése.

 

 

Jazz Balett, 16 - 26 éves korosztály számára:

Előképzettségtől függetlenül, bátran jelentkezhet bárki, aki szeret táncolni! Az órák első része - nyújtás és erősítés beépítésével ­­- a jazz tréning gyakorlatsoraiból áll, amit a következő rész rövid, mindig új tánckombinációjának tanulása követ. Az óra végén tanulandó táncok változatos dinamikával, hol lírikus, finomabb mozdulatokból, hol dinamikus, éles, nőies lépésekből tevődnek össze. A tréninget és a táncot stílusos, régi és új zenék teszik még hangulatosabbá.